Meer Andalusië Blog


Top 5 attracties in Andalusië


Andalusië is een schitterende vakantiebestemming in het zuiden van Spanje. Het is beroemd door de eeuwenoude cultuur en befaamd om de vele architectonische hoogstandjes. Daarnaast vinden stierenvechten en flamenco, typisch voorbeelden van Spaanse folklore, hun oorsprong in deze regio.

1. Alhambra (Granada)Alhambra
Het Alhambra is voor velen hét hoogtepunt tijdens een bezoek aan Andalusië en staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst. Deze Moorse nederzetting is gelegen op La Sabika, een heuvel dicht bij het centrum van de stad Granada. Het complex bestaat uit schitterende paleizen, citadellen, tuinen en gebouwen.
Een dag is makkelijk gevuld in het Alhambra. Eerst een bezoekje aan de Nazaries paleizen, vervolgens naar Citadel Alcazaba of het paleis van Karel V en tussendoor alle ruimte voor een drankje of hapje. Wel is het aan te raden op tijd te reserveren in verband met de drukte. Er zijn diverse mogelijkheden voor een gids of een audiotour (tip!) en de prijzen zijn heel redelijk. Alles bij elkaar een must-see voor wanneer u in de buurt bent!

2. Mezquita (Córdoba)
Deze schitterende kathedraal in het historische centrum van Córdoba is een indrukwekkend bouwwerk. Met een oppervlakte van 23.000 m² mag het tot één van de grootste moskeeën ter wereld worden gerekend. Moskee inderdaad. Mezquita betekent in het Spaans moskee en werd als zodanig gebruikt tot Karel V in de 16e eeuw besloot midden in de moskee een kathedraal te laten bouwen. Doordat de verbouwing vele jaren in beslag heeft genomen er zijn diverse bouwstijlen terug te vinden. Samen met de mix in bouwstijlen van de verschillende culturen geeft dit het geheel een zeer interessante twist.

3. Alcázar Real de Sevilla (Sevilla)Alcázar Real de Sevilla
Alcázar is het koninklijke paleis van Sevilla dat vele generaties koningen en kaliefen heeft gehuisvest. Ook dit bouwwerk is door meerdere culturen beïnvloed en regelmatig hebben er verbouwingen en uitbreidingen plaatsgevonden. Voor de liefhebber van architectuur een ware ontdekkingsreis. Tegenwoordig doet een deel van het paleis dienst als museum, waar vooral de Romeinse mozaïeken de moeite waard zijn. Ook de schitterende tuinen en vijvers, waarvan de Patio de las Doncellas de bekendste is, zijn een lust voor het oog!

4. Museum van Glas en Kristal (Málaga)
Het in 2009 geopende Museo del Vidrio y Cristal ligt in het historisch centrum van Málaga. De collectie bestaat uit ruim 700 werken en richt zich op de geschiedenis, productie en in het bijzonder het artistieke gebruik van glas. Een bezoek aan dit museum heeft vooral meerwaarde wanneer u door een van de eigenaren vergezeld wordt tijdens een tour. Het enthousiasme gecombineerd met uitstekende kennis van zaken maakt het tot onvergetelijk museumbezoek.

5. Plaza de España (Sevilla)Plaza de España
Dit plein is een mengelmoes van de vele architectonische stijlen die Andalusië te bieden heeft. Het heeft een ovale vorm met een vijver in het midden waar eventueel een boottochtje kan worden ondernomen. Het is omringd door bomen en gebouwen, waarbij tegelmozaïeken van elke Spaanse provincie te vinden zijn. De veelal aanwezige artiesten vormen samen met de bomen, het water en het schitterende uitzicht voor een heerlijke plek om te ontspannen en de ogen de kost te geven. Tip:
In de zomer kan dit plein het beste bezocht worden in de ochtend of avond, aangezien de temperatuur flink kan oplopen!

#andalusie#attracties#malaga#architectuur

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 01 Jan 2013

Meedoen?