Meer Andalusië Blog


Vakantiehuizen in Andalusië


Gelegen in het zuiden van Spanje. Het zuiden van Andalusië grenst aan de Middellandse Zee en aan de Gibraltar, het westen grenst aan de Atlantische Oceaan. Andalusië heeft warme zomers en milde winters. In de zomer zijn de temperaturen aan de kust een stuk milder dan in het binnenland, waar het erg warm kan worden.
vakantiehuizen andalusie
Bij de cultuur van Andalusië hoort het stierenvechten en flamencodansen. Wat er ook bij hoort is de sherry en de tapas.

Sevilla
De hoofdstad van Andalusië is Sevilla met ruim 700.000 inwoners. Sevilla heeft het grootste historisch centrum van Europa. In dit centrum zijn onder andere de kathedraal van Sevilla, het Alcázar en de Torre del Oro te vinden. Het kan in Sevilla extreem heet worden.

Malaga
Malaga is de op 1 na grootste stad in Andalusië. Malaga grenst aan de Middellandse Zee en ligt op 100 km afstand van de Straat van Gibraltar. Het is een stad van jong en oud en er zijn genoeg bezienswaardigheden. Het Picasso Museum,Gibralfaro kasteel, Teatro Romano en het Alcazaba zijn bekende toeristische attracties. Er worden ook veel evenementen georganiseerd in Malaga, denk hierbij aan Semana Santa en de Feria.

Granada
Granada ligt aan de voet van het gebergte Sierra Nevada en ligt op 740m boven zeeniveau. Een van de beroemdste monumenten uit Spanje bevindt zich hier, het Alhambra. Het Alhambra is een gigantisch historisch paleis, hierin kunt u overblijfselen vinden van de Moorse en Katholieke cultuur. Iets heel anders is de Universidad de Granada, dit is een openbare universiteit waar gemiddeld 2000 student uit Europa per jaar voor kiezen om te gaan studeren. Dit zorg natuurlijk ook weer voor een goed nachtleven in Granada.

Cordoba
Córdoba is gelegen in het midden van Andalusië. Het is de warmste stad van Europa, elk jaar worden er maandenlang temperaturen van boven de 35 graden Celsius gehaald. Vroeger was Córdoba een van de belangrijkste steden in de wereld, wat nu niet meer het geval is. Er zijn nog wel hele mooie bezienswaardigheden aan overgehouden, denk hierbij aan de Mezquita, de bijzondere kathedraal van Córdoba.

Marbella
Marbella is een van de bekendste badplaatsen van Spanje, en het is er een groot deel van het jaar dan ook erg zonnig.

Aan vakantiehuizen in Andalusië is geen gebrek. Er zijn genoeg vakantiehuizen in Andalusië die aan uw eisen voldoen, u kunt lekker dicht bij het strand op vakantie gaan, of juist midden in het land. Ook het aantal is geen probleem, u kunt gezellig met zijn 2en op vakantie gaan of met de hele familie. Bij een villa of een appartementencomplex zit bijna altijd wel een zwembad, voor een frisse duik na een wandeling in het warme weer.

#vakantiehuizen#villa#appartementencomplex#andalusie#spanje

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 01 Jan 1970

Meedoen?