Meer Andalusië Blog


Waarom naar Andalusië


Andalusië is één van Spanjes beste regio's. Het Middellands Zeeklimaat zorgt voor warme zomers en milde winters, dus gedurende het hele jaar kunt u hier terecht. Vooral de lente en herfst ervaren vakantiegangers als een prettige periode voor een vakantie in Andalusië.

Andalusië als bakermat voor de Spaanse cultuurAndalusië Reizen
Langs de gehele kustlijn zijn authentieke dorpjes en mooie badplaatsen gelegen. Kortom een ideale bestemming voor een zonvakantie naar Spanje.

Bakermat Andalusië
In Andalusië vinden veel Spaanse cultuuraspecten hun oorsprong. De flamencomuziek komt hiervandaan en, hoewel lang niet iedereen hiervoor waardering kan opbrengen, is het stierenvechten een belangrijke traditie. Grote arena's voor dit doeleinde zijn te vinden in Sevilla en Cordoba bijvoorbeeld. Op culinair gebied moet absoluut de regionale sherry worden vermeld en drink deze dan vooral bij de heerlijke tapas. Ook de natuur in Andalusië is de moeite waard; de regio telt verschillende reservaten die zo'n 18 procent van het oppervlak van Andalusië beslaan. Het achterland van Andalusië wordt nu steeds meer als vakantiebestemming ontdekt. Een vakantie in Andalusië wordt voor ieder type reiziger hoe dan ook een onvergetelijke ervaring!

Vier attracties die Andalusië speciaal makenGolfen in Andalusie
1. Andalusië staat bekend als een van de beste golfbestemmingen van Europa. Geniet het hele jaar door op een van de 120 golfbanen van het prachtige weer. Aan de Costa del Sol (c.a. 60 golfbanen) combineert u de prachtige greens met heerlijke stranden. Als u in bent voor wat meer afwisseling is de Costa Tropical ideaal. Combineer hier strand, golf en sneeuw!

2. Andalusië. staat bekend om haar rijke erfgoed. In totaal herbergt het district ruim 28.000 monumenten. Tevens zijn het oude centrum van Granada, Cordoba, Ubeda en Baeza opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Naast de openluchtoverblijfselen biedt de regio talloze musea waar u kunt genieten van vervlogen tijden.

3. Adembenemende landschappen, praktisch onontdekte bergpaadjes, schitterende stranden en kleurvolle uitzichten. In Andalusië is de natuur een van de beste visitekaartjes. Hoewel de hele regio een plaatje is, moeten échte natuurliefhebbers het Donana National Park, Sierra Nevada Granada en Cabo de Gata Nature Reserve bezocht hebben.

4. Het nachtleven in Andalusië is bruisend. Door het warme weer verzamelt men al vroeg in de avond om bijvoorbeeld gezellig te barbecueën en/of te borrelen. In de latere uurtjes trekt men naar de bars om vervolgens in de grote discotheken te genieten van beroemde dj's. Twee van de meest bekende clubs uit de regio zijn Club Platinum in Malaga en Dulce Beach in Huelva.

#andalusie#spanje#golfbanen#stierenvechten#zeeklimaat

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 27 Mar 2013

Meedoen?